18 sept. 2015

Guvernul promite că anunţă, în trei săptămâni, majorările salariale din educaţie


          Liderii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (F.S.L.I.) au decis, joi, după întâlnirea cu patru miniştri ai Guvernului – Sorin Cîmpeanu, Rovana Plumb, Eugen Teodorovici şi Liviu Pop – să acorde Guvernului un răgaz, până în data de 10 octombrie, când se va şti exact situaţia execuţiei bugetare pe primele nouă luni ale anului 2015, pentru ca Executivul să ia o deizie în ceea ce priveşte procentul  de majorare salarială în acest an.
          ”Am solicitat reprezentanţilor din sectorul educaţional să ne păsuiască până pe data de 10 octombrie pentru a avea toate datele din punct de vedere fiscal-bugetar ale încheierii exerciţiului pe nouă luni de zile. După ce vom avea tabloul datelor bugetare, vom putea vorbi de majorări clare ale salariilor”, a precizat ministrul Muncii, Rovana Plumb, la finalul întâlnirii.
 Reprezentanţii celor trei federaţii sindicale prezente, joi, la întâlnire, au fost de acord să aştepte  încă trei săptămâni pentru a afla care va fi procentul de creştere a salariilor, în luna noiembrie sau în luna decembrie.
      ”Am solictat Guvernului o creştere de 15 procente de la 1 noiembrie. Cei prezenţi, liderii noştri de sindicat, au girat reprezentanţii Executivului să îşi facă toate calculele, să se încheie execuţia bugetară. Asta se va întâmpla în jurul datei de 10 octombrie, când vom şti exact cum stau lucrurile. Speranţa noastră este că se va găsi soluţia, astfel încât să se poată acorda această majorare de 15 procente începând cu 1 noiembrie. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, ne vom întâlni din nou aici şi vom decide. Cred că domnii miniştri au înţeles foarte bine mesajul de astăzi şi am convingerea că se va găsi o soluţie astfel încât să nu fie nevoie să ieşim în stradă”, a subliniat preşedintele F.S.L.I., Simion Hancescu.
         La rândul rău, ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a adăugat faptul că, în ceea ce priveşte Legea salarizării unice a bugetarilor, Guvernul speră să aibă o formă finală, săptămâna viitoare, pentru a şti exact care este impactul aplicării ei pe întreg sectorul bugetar. ”Acesta este primul pas – impactul asupra bugetului a aplicării Legii salarizării bugetarilor. De asemenea, am spus foarte clar că este nevoie să ştim care este execuţia primelor nouă luni ale acestui an, ca să putem afla, până la finalul anului, dacă se poate şi cu cât aplica o majorare pentru educaţie”, a afirmat ministrul Eugen Teodorovici.

Bucureşti – 17 septembrie 2015

Simion Hancescu – Preşedinte FSLI - 0722.779.716

Geanina Sandu    -  Departamentul Comunciare – 0722.779.716

Niciun comentariu: